Ofte stilte spørsmål – alt du lurer på om blogg.no:

Jeg husker ikke passordet eller kommer ikke inn på bloggen min:

Du vil få nytt passord første gang du logger på WordPress-løsningen. Dersom du ikke kommer inn, prøv “glemt passord”-funksjonen. Du kan også endre ditt eget passord i kontrollpanelet når du er logget inn, på “min profil”. Den kommer du til både i venstre marg, og øverst i høyre hjørne der du ser bildet ditt og “hei…brukernavn!”. Hvis du får beskjed om at du har kommet til en side du ikke har tilgang til eller “beklager, denne siden eksisterer ikke”, gå til blogg.no, logg ut og prøv å logge inn igjen her.

Hva er bloggnavnet mitt, og hvordan endrer jeg det?

Bloggnavnet ditt er din blogg-url/adresse. Denne kan du ikke endre. Du kan endre e-postadresse og annen kontaktinfo på din profil i kontrollpanelet.

Hvordan leser jeg statistikk på bloggen min?

Google analytics 4 er fortsatt nytt og vi jobber fortsatt med å utvikle dette for blogg.no. Frem til alt er på plass finnes det allikevel muligheter for dette. Du må lage deg en konto på https://analytics.google.com/ ved å følge denne oppskriften https://blogg.no/statistikk/. Da vil du få opp en kode som starter på G- og etterfulgt av flere tall og bokstaver. Denne koden, samt ditt bloggnavn sender du på mail til blogg.no @ egmont.com (uten mellomrom)

Hvordan endrer jeg headerbilde på bloggen min?

Denne funksjonen finner du under “utseende” i kontrollpanelet. Der kan du også fjerne eller flytte bloggtittelen din, i tillegg til å legge inn en egen header for mobil. 

Hvordan kan jeg administrere kommentarfeltet mitt?

I margen på kontrollpanelet ditt finner du et punkt som heter “diskusjon”. Her kan du styre om du vil moderere kommentarene før de postes, om du skal varsles på mail eller om det skal være lov å kommentere i det hele tatt. Les mer om kommentarfelt og hvordan du styrer kommentarene for hvert enkelt innlegg her. Du kan også lese om hvordan du kan få varsler dersom noen har svart på din kommentar, både på din egen og andres blogg her!

Hvordan finner jeg flere ulike skrifttyper og farger? Og finnes det flere design?

Ytterst til høyre over tekstboksen er det en knapp der du kan utvide verktøylinja. Da får du tilgang til mange ulike fonter. Flere bloggdesign er nettopp sluppet. Disse finner du under “utseende” og “temaer” i kontrollpanelet ditt. 

Hvordan laster jeg opp bilder og videoer?

Trykk på “legg til media” for å få tilgang til arkivet ditt eller for å laste inn nye bilder. Når du har markert et bilde, dukker informasjonen om bildet opp i høyre marg. Bildet vil automatisk bli full størrelse. Hvis du vil endre bildet kan du makere det, da kommer det opp en blyant “editbutton” over bildet. Klikk på den for å redigere. Videoer kan du laste rett inn fra YouTube med knappen ved siden av mediaknappen.

Hvordan får jeg lagt til følgeknapp?

Vi bruker følgeknapp fra Bloglovin’. Om du legger inn det, kan følgerne dine klikke der for å følge deg. De som har fulgt deg direkte fra Bloglovin’ vil også få opp alle nye innlegg fra nå av.
For å legge til knappen går du på din brukerprofil (der du legger inn navn og andre sosiale medier), og et stykke ned kommer det opp en boks som heter Bloglovin-url. Her limer du inn Blogglovin’-linken til bloggen. Linken finner du ved å gå inn på Bloglovin og søke opp din blogg.
Den vil være https://bloglovin.com/blogs/DITTBLOGGNAVN-NOENTALL. Når dette legges til, kan folk klikke på Bloglovin-knappen som vil ligge klistret nederst på bloggens forside. Her kan du også se hvor mange som følger deg på Bloglovin’.

Hvordan deler jeg poster på Facebook – bildet mitt kommer ikke fram!

Dette er et problem som ligger hos Facebook, men det er to måter som kan hjelpe deg å løse det. Velg bildet som “fremhevet” og legg det også inn i boksen som er om Facebook. Fremhevet-boksen vil også gjøre at du får opp bilder på alle postene i innleggsoversikten som legger seg i bunnen av hvert innlegg du lager. 

Slik ser det ut:

Dersom du får en feilmelding på Apple-produktet ditt om “App-ID” når du prøver å dele, må du slette cachen i Safari.

Hvordan kan jeg tilpasse menyen med Instagram, Facebook og Snapchat? 

I kontrollpanelet på din brukerprofil, kan du legge inn linker til sosiale medier. Da vil ikonene dukke opp på forsiden av bloggen.

Jeg skriver og poster bilder, men når jeg publiserer er det forskjell på kladd og publisert versjon.

Det vil være noen små forskjeller på disse versjonene, avhengig av nettleser og design. For å kontrollere hvordan bloggen blir seeende ut kan du klikke på “forhåndsvis endringer” øverst til høyre utenfor boksen der du skriver innlegget. Her kan du også velge dato for forhåndspublisering eller endre dato på tidligere innlegg. 

Hvordan embedder jeg Instagram-poster? 

Du kan kopiere linken til bildet og lime den rett inn i blogginnlegget. Les mer her.

Hvordan legger jeg inn tracking-koder, som for eksempel lenker til annonsører? 

Skriv teksten, marker den og trykk på “sett inn/rediger lenke”-knappen over tekstfeltet. Her kan du legge inn kode eller url. Du kan ikke legge inn egne annonse-widgets.

Hva bestemmer mengden reklame på bloggen min? 

For at vi skal kunne tilby en gratis bloggplattform, trenger vi inntekt gjennom salg av annonser. Disse dukker opp i blogginnleggene dine.
Du kan også melde deg på vårt partnerprogram og tjene penger på annonsene på bloggen din.

Kan jeg eksportere bloggen til en annen tjeneste?

Vi tilbyr ikke eksport til andre bloggtjenester, og du kan ikke bruke blogg.no til å redirecte bloggen din til en annen url. Du kan få tilsendt en eksportfil dersom du ønsker å flytte den, men må selv laste den opp et annet sted. 

No-follow lenker

Noen nettbutikker ønsker at man poster lenker uten no-follow tagen. Dette er noe vi kan ordne for dere om dere tar kontakt før innlegget postes. Det kan også ordnes i etterkant, men dette er en litt større jobb. Når man tar kontakt i forkant legges det inn i en innstilling slik at alle fremtidig lenker fra denne adresse vil bli korrekt.