Ofte stilte spørsmål – alt du lurer på om nye blogg.no:

Jeg husker ikke passordet eller kommer ikke inn på bloggen min:

Du vil få nytt passord første gang du logger på WordPress-løsningen. Dersom du ikke kommer inn, prøv “glemt passord”-funksjonen. Du kan også endre ditt eget passord i kontrollpanelet når du er logget inn, på “min profil”. Den kommer du til både i venstre marg, og øverst i høyre hjørne der du ser bildet ditt og “hei…brukernavn!”. Hvis du kommer inn en loop der du hele tiden blir bedt om å bekrefte at du ikke er en robot, gå til https://blogg.no/ebp og prøv derfra. Om du ikke kommer inn kan du ta kontakt med support.

Hva er bloggnavnet mitt, og hvordan endrer jeg det?

Bloggnavnet ditt er din blogg-url/adresse. Denne kan du ikke endre. Du kan endre e-postadresse og annen kontaktinfo på din profil i kontrollpanelet.

Mange av innleggene mine er borte! 

Gi beskjed til support. Vi samler sammen en oversikt over blogginnlegg som har blitt borte i overgangen, og leter dem fram igjen. Vær så spesifikk som mulig, med dato og tittel på det du vet er borte. Dreier det seg om flere innlegg, angi tidsperiode. 

Hvordan leser jeg statistikk på bloggen min?

Statistikken leveres av Google Analytics, og du må selv få den inn i kontorllpanelet. Vi har laget en oppskrift på dette. Den finner du her, og du kan også laste den ned her: Slik-får-du-statistikk-inn-i-kontrollpanelet-ditt2.Vi gjør oppmerksom på at dersom du ikke har en Google Analytics-konto før du oppretter en nå, vil det ta 12-24 timer før statistikken begynner å telle. Du vil se statistikk både i kontrollpanelet ditt og for hvert innlegg i innleggsoversikten.

Hvordan endrer jeg headerbilde på bloggen min?

Denne funksjonen er under utvikling, så du vil snart få mulighet til å endre dette. Bildet som var header i den forrige publiseringsløsningen blir overført til den nye.

Hvis du ikke vil vente på dette, kan du sende inn et bilde på mail etter å ha kontaktet support og få hjelp til å få et nytt headerbilde på plass.

Hvordan kan jeg administrere kommentarfeltet mitt?

I margen på kontrollpanelet ditt, under “Egmont – Innstillinger”, finner du et punkt som heter “diskusjon”. Her kan du styre om du vil moderere kommentarene før de postes, om du skal varsles på mail eller om det skal være lov å kommentere i det hele tatt.

Hvordan finner jeg flere ulike skrifttyper og farger?

Ytterst til høyre over tekstboksen er det en knapp der du kan utvide verktøylinja. Da får du tilgang til mange ulike fonter. 

Hvordan lager jeg bildegalleri og får bildene best mulig?

Det er ikke mulig foreløpig, men du kan laste inn mange bilder i hver bloggpost som tidligere. Trykk på “legg til media” for å få tilgang til arkivet ditt eller for å laste inn nye bilder. Når du har markert et bilde, dukker informasjonen om bildet opp i høyre marg. Velg “full størrelse” hvis du vil at det skal dekke skjermen. Du kan deretter dra det til ønsket størrelse. 

Når jeg publiserer får jeg en skikkelig rar feilmelding der det står noe om Error: Facebook Open Graph Tags cache NOT updated/purged?!

Ikke bry deg om denne, det er en teknisk feilmelding som ikke påvirker bloggen din.

Hvordan deler jeg poster på Facebook – bildet mitt kommer ikke fram!

Dette er et problem som ligger hos Facebook, men det er to måter som kan hjelpe deg å løse det. Velg bildet som “fremhevet” og legg det også inn i boksen som er om Facebook.

Slik ser det ut:

Dersom du får en errormelding på Apple-produktet ditt om “App-ID” når du prøver å dele, må du slette cashen i Safari.

Hvordan kan jeg tilpasse menyen med Instagram, Facebook og Snapchat? 

I kontrollpanelet kan du legge inn linker til sosiale medier. Da vil ikonene dukke opp på forsiden av bloggen.
Noen vil oppleve at dette ikke fungerer, det jobber vi med å forbedre. Legg det likevel inn, og det vil komme når feilen er utbedret.

Jeg skriver en tekst, men når jeg publiserer er hverken tekst eller bilder midtstilt slik jeg ville det skulle være!

Dette er en feil vi jobber med å få rettet. I mellomtiden må man manuelt gå inn og endre dette. Forsøk også flere ulike nettlesere.

Hvordan embedder jeg Instagram-poster? 

Du kan kopiere linken til bildet og lime den rett inn i blogginnlegget. Les mer her.

Hvordan embedder jeg en Youtube-video? 

Over tekstvinduet finner du en egen YouTube-knapp. Her kan du raskt koble videoer til innlegget ditt.

Hvordan legger jeg inn tracking-koder, som for eksempel lenker til annonsører? 

Skriv teksten, marker den og trykk på “sett inn/rediger lenke”-knappen over tekstfeltet. Her kan du legge inn kode eller url.

Hvordan endrer jeg menypunkter i bloggmenyen min? 

Dette kommer, men er ikke på plass foreløpig.

Hvor sikker er plattformen? 

blogg.no er basert på en wordpress-installasjon, som både er sikrere og bedre beskyttet mot hackerangrep enn gamle blogg.no.

Legges blogsoft ned? Hva skjer med blogg.no?

Blogsoft verktøyet er der alle tidligere har skrevet bloggen sin, mens de fleste nå flyttes til WordPress. Adressen til bloggene er fremdeles blogg.no. Bloggene som utgjør 80-90 prosent av trafikken er flyttet over. Dersom du ikke er flyttet, kan du søke om dette. Info finner du her, og søknadsskjema her. Du kan også finne informasjon om hvordan du laster ned innholdet ditt når du er logget inn i blogsoft, under “eksport” i menyen. Dersom du allerede er overført til wordpress trenger du ikke å foreta deg noe.

Hvor er blogglisten? 

Blogglisten er avviklet, men den nye topplisten inkluderer alle bloggere på nye blogg.no. 

Hva skjer med bildearkivet mitt i wordpress?

Alle publiserte bilder flyttes over til ny løsning automatisk. Dersom du har upubliserte bilder som ikke flyttes over, skal vi bistå deg med å laste ned disse.

Hva skjer med videoarkivet mitt i wordpress?

Vi erstatter vår egen videoløsning med YouTube. Det kan du lese mer om herFor å få tilgang til det gamle videoarkivet ditt, ta kontakt med oss.

Hva skjer med podcasten min i wordpress?

Podcastfunksjonen forsvinner fra nye blogg.no. Dersom du har spørsmål rundt dette, ta kontakt med oss.

Hva bestemmer mengden reklame på bloggen min? 

For at vi skal kunne tilby en gratis bloggplattform, trenger vi inntekt gjennom salg av annonser. Disse dukker opp i blogginnleggene dine.
Du kan også melde deg på vårt partnerprogram og tjene penger på annonsene på bloggen din.

Kan jeg eksportere bloggen til en annen tjeneste?

Vi tilbyr ikke eksport til andre bloggtjenester, og du kan ikke bruke blogg.no til å redirecte bloggen din til en annen url.